Sundial
Tuotteet Yritys Palvelut Referenssit Jälleenmyyjät Aurinkolämpö Tarjouspyyntö LIVE
Tuoteryhmät
Uutiset
28.01.2019
Sundial ja NHK-Keskus yhteistyöhön
     Sundial on sopinut yhteistyösopimuksen NHK-Keskus Oy:n kanssa.  NHK otta...
Lue lisää
28.10.2018
LIVE - seurannat
Voit seurata aurinkolämpöjärjestelmien toimintaa suoraan verkkopalvelussamme.   Seurattavi...
Lue lisää
Uutiset
Aurinkokaukolämpöä Munchenissa Päivä: 09.12.2016

Aurinkokaukolämpö

Munchenin kaupunki on toteuttanut lähilämpöhankkeen, jonka tavoitteena on tuottaa 50% alueen lämpöenergian tarpeesta aurinkolämmöllä. Hankkeen taustalla on halu luopua kivihiilestä kaukolämmön tuotannossa ja tähtäimessä on 2040, jolloin kaupungin kaukolämpötuotanto tulisi toimia 100% uusiutuvalla energialla.

Aurinkokaukolämpö

Hanke liittyy Saksan valtion kehitysohjelmaan, jossa on toteutettu kokeiluprojekteja eri puolelle Saksaa. Kohteet mahdollistavat uusien innovatiivisien ratkaisujen kokeilemisen ja kehittämisen.

Suomessa vastaavia hankkeita ei ole toteutettu. Pienempi hybridijärjestelmä on toteutettu Helsingin Sakarinmäkeen, jota Sundial on ollut urakoimassa. Lisätietoa Sakarinmäen koulusta

Ackermannbogen

Järjestelmän seurantaa

320 asunnon asuinalue on valjastettua kehittämisprojektiin, jossa pilotoidaan aurinkokaukolämmön hyödyntämistä sekä lämmön kausivarastointia. Lämmitettävää pinta-alaa on yli 30000m2.

Aurinkolämpöjärjestelmä koostuu 2761m2 aurinkolämpökeräimistä, 5700m3 lämpövarastosta sekä 560kW lämpöpumpusta. Kesällä aurinkolämpöä ladataan kausivarastoon, josta sitä on hyödynnettävissä tarpeen mukaan. Syksyllä mukaan otetaan lämpöpumppu avustamaan aurinkolämpöä ja lämpövaraston tyhjennettyä, otetaan mukaan hiilivoimalla tuotettua kaukolämpöä. Nyt vajaan 10 vuoden seurantajakson aikana, noin 60% on tuotettu uusiutuvalla energialla.

Käytännössä kesäkuusta marraskuuhun lämpöenergia saadaan suoraan auringosta.

 

Kausivarastointi

Kausivarastointi oli yksi kehitettävistä kohteista aluetta suunniteltaessa. Ackermanbogenin lämpövarasto on rakennettu terässäiliö, joka on maisemoitu kuvan mukaisesti ulkoilualueeksi. Ulkoapäin on mahdotonta havaita lämpövarastoa, jonne voidaan varastoida 480MWh lämpöenergiaa. 

Kausivarasto aurinkolämpö

Suunnittelu

Aurinkolämmön tehokas hyödyntäminen on otettu huomioon suunnittelupöydällä. Rakennusten energiantarve on saatu pienennettyä tehokkaallta eristyksellä ja modernilla lämmönjaolla.

Lämmönjaossa käytetään lämmönsiirtimiä, joiden ansiosta saavutetaan korkea 

Järjestelmän toiminta

hyötysuhde sekä minimoidaan lämpöhäviöt. Esimerkiksi käyttöveden energian tarvetta on saatu pienennettyä erillisillä käyttövesimoduuleilla, jotka tuottavat tarvittavan käyttöveden tarpeen mukaan.

Lämpöverkoston lämpötilat:

  • Lämmitys 55C / 30C
  • Käyttövesi 55C / 20C

Aurinkokaukolämmön etuja

  • Täysin päästötön energiamuoto
  • Keskitetty aurinkolämpö kustannustehokkaampi kuin kiinteistökohtainen järjestelmä
  • Kausivarastoinnin kehittyessä täysin omavarainen järjestelmä mahdollista

 

Lue lisää aiheesta!

Takaisin
Copyright © Sundial Finland Oy | Evolution Solutions Verkkokaupparatkaisu
Luottettava kumppani